AUTISMEPASPOORT

The power of imagination makes us infinite.

Een Animatie op Maat is geschikt voor iedereen die psychische hulp krijgt, maar ook voor iedereen die werkt bij een zorgorganisatie die begeleiding of behandeling biedt aan mensen met psychische en/of lichamelijke problemen.
Wanneer de zorgorganisatie waaraan jij verbonden bent werkt met Animatie op Maat, kun je een animatie aanvragen bij jouw persoonlijk begeleider of betrokken ervaringsdeskundige.
Wordt er nog niet gewerkt met Animatie op Maat bij de zorgorganisatie waaraan jij bent verbonden, maar wil jij dit wel? Stuur dan een mail naar info@mijnanimatieopmaat.nl. We bekijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Sectoren
● Ambulante GGZ
● Klinische GGZ
● Verstandelijk Gehandicapten Zorg
● Zorg voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

Ik krijg zorg
Bij een Animatie op Maat snijdt het mes eigenlijk altijd aan twee kanten. Na afloop heb je namelijk niet alleen een prachtig middel om ervoor te zorgen dat jouw omgeving je beter begrijpt, je zult ook zien dat je na het maken van een Animatie op Maat zelf beter zicht hebt op jouw talenten, op je valkuilen en op wat jou helpt om de balans in je leven te bewaren.
Zie jij Animatie op Maat als een aanvulling op jouw herstelproces en wil je hier gebruik van maken? Dan is het van belang dat je navraagt of de organisatie waar jij zorg van ontvangt al werkt met Animatie op Maat. Dit kun je navragen bij jouw persoonlijk begeleider. Wordt er nog niet gewerkt met Animatie op Maat? Neem gerust contact met ons op door een mail te sturen naar info@mijnanimatieopmaat.nl. We bekijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Ik werk in de zorg
Bij een Animatie op Maat snijdt het mes eigenlijk altijd aan twee kanten. Na afloop heb je namelijk niet alleen een prachtig middel om ervoor te zorgen dat de omgeving beter begrijpt wat de cliënt beleeft en nodig heeft, ook cliënten zelf hebben na het maken van een Animatie op Maat beter zicht op hun talenten, op hun valkuilen en op wat hen helpt om de balans in het leven te bewaren.
Zie jij Animatie op Maat als een aanvulling op het herstelproces van de mensen waaraan jij zorg biedt? Of werk jij met mensen die moeite hebben zichzelf te uiten en lukt het niet om een manier te vinden die aansluit bij deze persoon? Goede kans dat Animatie op Maat hierin kan helpen. Vraag na bij jouw zorgorganisatie na of zij al met Animatie op Maat werken. Wordt er nog niet gewerkt met Animatie op Maat? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@mijnanimatieopmaat.nl. We bekijken graag wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen.

Animatie op maat met het autismepaspoort

Met een animatie op maat kun je alle informatie die jij belangrijk vindt delen met je omgeving.

Een product dat hetzelfde doel heeft, is het autismepaspoort. Dit is een online in te vullen vragenlijst, waarmee de acht belangrijkste thema’s die spelen bij mensen met autisme op één A4 in beeld worden gebracht. Deze thema’s zijn voortgekomen uit het masteronderzoek van Suzanne Agterberg, autismespecialist, auteur van twee bestsellers over autisme en eigenaar van Spectrumvisie. Haar aanbeveling om deze thema’s in een paspoort weer te geven werd onder andere door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NvA) overgenomen, en beloond met een aantal landelijke prijzen.

De thema’s die op het autismepaspoort in beeld gebracht worden zijn:

  • jouw kenmerken van autisme
  • jouw zintuiglijk profiel (met behulp van een test worden jouw over- en ondergevoeligheden in beeld gebracht)
  • jouw denkstijlen: Theory of Mind, Executieve Functies en Centrale Coherentie
  • jouw cognitieve ontwikkeling (IQ en in onderwijs de resultaten uit het leerlingvolgsysteem)
  • jouw communicatie (op welke manier communiceer jij het liefst, heb je baat bij een visueel dagprogramma en dergelijke)
  • jouw sterke kanten
  • jouw emotionele ontwikkeling (mensen met autisme worden vaak overvraagd op verschillende emotionele ontwikkelingsgebieden)
  • jouw spanning en ontspanning (signalen van stress, ontspanningsmogelijkheden, interesses, angsten en dergelijke)

Als je het autismepaspoort invult (of samen invult) voordat je een Animatie op Maat gaat maken, heb je vooraf jouw belangrijkste ondersteuningsbehoeften goed in beeld! Het autismepaspoort is goed te ‘lezen’ door professionals in jouw omgeving en kan bijvoorbeeld als basis dienen voor een ondersteuningsplan. Het autismepaspoort kan in jouw dossier opgeslagen worden, en is makkelijk deelbaar bijvoorbeeld via email. Je kunt de informatie op het paspoort heel makkelijk wijzigen en de PDF opnieuw opslaan als er dingen veranderd zijn.

Om vervolgens in je eigen woorden uit te leggen wat jij de belangrijkste zaken uit het paspoort vindt, en wat jouw omgeving het beste kan doén om jou te ondersteunen of te zorgen dat jij je lekker voelt, kun je, aan de hand van het autismepaspoort, samen met ons jouw eigen Animatie op Maat maken. Deze animatie is voor mensen uit jouw omgeving makkelijk te bekijken en begrijpen.

Panoma werkt samen met Spectrumvisie (het bureau van Suzanne Agterberg) aan betere (psycho)- educatie over autisme! Kijk op de website voor het scholingsaanbod van Spectrumvisie.

Bestellen of meer weten? Ga naar www.autismepaspoort.nl